Yoga

Yoga er en samling mentale og kroppslige teknikker med tilknytning til de indiske religionene buddhisme og hinduisme. I vår tid presenteres yoga i vesten som en ikke-religiøs disiplin for personlig utvikling.

Yoga kan bety union, forening og balanse. Den delen av yoga som er mest kjent og som praktiseres mest i den vestlige verden i dag, er fysiske øvelser og pusteteknikker. Målet med yoga er å skape ro, fokus og konsentrasjon gjennom bevegelse, behagelig tøy og strekk. Bevegelsene skal utføres rolig og kontrollert i samklang med pusten. De myker opp og gir smidighet. Resultatet er kroppslig velvære, dyp avspenning og ro.

Forskning har vist at yoga har en positiv effekt i form av bevegelighet, kroppskontroll og balanse, og dermed også redusering av smerter og usikkerhet i forbindelse med kroppen.

Yoga kan tilpasses alle kroppsformer og fysisk form. Er du plaget med smerter i muskel/skjelett er dette vanligvis ikke en hindring og du vil få tilrettelagte øvelser av yogalærer.

Vi har kurs bare på Heimdal foreløpig og kursene er åpne for alle, ikke bare våre pasienter. Ta kontakt på epost: [email protected] eller ring tlf. 72 88 72 00 for mer informasjon.

Kursene vil bli annonser på våre facebooksider, så lik oss der for å holde deg oppdatert.