Fysioterapeut

Fysioterapi

Fysioterapeuter er offentlig godkjent, autorisert helsepersonell med minst 3 års høyskoleutdannelse og 1 års turnustjeneste. De har et selvstendig vurderings- og behandlingsansvar i pasient-/klientsituasjoner. Fysioterapeuter er underlagt helsepersonelloven, som bl.a. innebærer at de skal utøve faglig forsvarlig fysioterapi og holde seg faglig oppdatert.

Fysioterapeutens kunnskapsfelt er kropp, bevegelse og funksjon, og særlig innenfor plager i muskel- og skjelettsystemet. Behandlingen blir alltid individuelt tilpasset og kan inneholde manuelle behandlingsteknikker, treningsterapi, kinesiotaping, trykkbølgebehandling(ESWT) og nålebehandling.

På Kiropraktorklinikken 0-100 avd. Orkanger jobber fysioterapeutene privat uten drifttilskudd fra kommunene. De har ingen eller kort ventetid, og du trenger ikke henvisning fra legen for å bestille time hos fysioterapeut.

De behandler et bredt spekter av pasienter i alle aldre, fra kortvarig opptrening etter skade eller operasjon, til mennesker med sammensatte og/eller kroniske lidelser som trenger oppfølging over lang tid.

Fysioterapeutene tilbyr også treningsgrupper og ryggskole. Dette vil det bli informert om fortløpende etter hvert som gruppene blir satt opp.